Kay Bojesen

Figurerne fra Kay Bojesen behøver vidst ikke den store introduktion. De sjove dyr er elsket af både børn og voksen i både Danmark og udlandet. De er den ideelle gaveidé og vil bringe et smil frem på læben ved de fleste. Hvem vil ikke gerne have den søde abe siddende elle hængende i sit hjem?

Læs mere om Kay Bojesen

Hos Georg Jensen i 1910 blev Kay Bojesen blev færdiguddannet guldsmed, og var blandt de første kunsthåndværkere til at tage funktionalismen til sig - og gennem årtier repræsenterede det bedste indenfor dansk design.

I 1930erne begyndte Kay Bojesen for alvor at dyrke sin interesse for at arbejde i træ. Kay Bojesen skabte blandt andet en serie af fantastiske trædyr, der alle levede op til hans holdning til, at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden. Kay Bojesen ønskede ikke at skabe tro kopier af virkelighedens dyr, men derimod skulle de have lov til at være sig selv og have deres egen karakteristiske, og humoristiske personligheder.

Med disse grundtanker som udgangspunkt har Kay Bojesen skabt sine elskede figurer, der appellerer til barnet i os alle. Deres glade udtryk har bragt glæde verden